ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ

 

Ο Γιώργος Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στον Πειραιά και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο από όπου αποφοίτησε με Πτυχίο και Δίπλωμα πιάνου καθώς και Πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φυγής.
Εργάστηκε ως καθηγητής Μουσικής, συνοδός πιανίστας μαθήματων χορού, συνοδός πιανίστας χορωδιών και άλλα συναφή με τις γνώσεις του μουσικά επαγγέλματα.
Τραγούδια του υπάρχουν στο youtube, στο κανάλι του Κonstantinidis George, όπως η ζωντανά ηχογραφημένη σειρά 18 τραγουδιών του Still Life, όπου υπογράφει μουσική, στίχους και ενορχήστρωση. Στο κανάλι του υπάρχουν και άλλα κομμάτια του ακυκλοφόρητα σε δισκογραφία.
Τον Ιανουάριο του 2020 κυκλοφόρησε από την MLK η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τον τίτλο ΑΟΡΙΣΤΟΣ, σε στίχους ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΤΑΙΚΟΥ, και ερμηνεία ΘΟΔΩΡΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΠΑΥΛΙΝΑΣ ΚΑΤΣΗ. Τα τραγούδια του δίσκου αυτού παίζονται σε πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Δεν περιορίζεται στη μουσική όμως!!
Το χόμπι του συνθέτη είναι η ζωγραφική. Οι πίνακες στο CD, μα και στα lyric videos είναι δικά του. Έχει παρουσιάσει ζωντανά τέσσερις κύκλους τραγουδιών του… αλλά έχει κάνει και αντίστοιχα τέσσερις εκθέσεις ζωγραφικής με έργα του.
Επίσης του αρέσει να γράφει . 

ΜΟΥΣΙΚΗ 

Τα τρία πρώτα τραγούδια είναι από ζωντανή παράσταση το 2008.
LIVE παράσταση στο ΑΛΕΚΤΟΝ τον Νοέμβρη 2008.

Εspresso konstantinidis george still life live alekton

George Konstantinidis music/lyrics still life, Nassia Gofa vocal Harmonica
Christos Polydoros, Bass Nikos Politis, Piano G. Konstantinidis

Τα χιλιόμετρα

Στίχοι Μουσική Γιώργος Κωνσταντινίδης,
Τραγούδι,Χρυσή Παπαγιαννούλη.
LIVE παράσταση στο ΑΛΕΚΤΟΝ τον Νοέμβρη 2008.
Παίζουν κιθάρα Νίκος Πολίτης,
ΣΑΞ. Χρήστος ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ,
ΚΡΟΥΣΤΑ,Γ,Παπαγιαννούλης.
Πιάνο Γ.Κωνσταντινιδης.
still life.


Ενυδρείο konstantinidis george still life live alekton

george konstantinidis music/lyrics/orchestration, 
alexandros sigalos joanna markaki vocals, 
nikos politis guitar, christos polydoros saxophone, 
giannis papagiannoulis percussions, 
g konstantinidis piano

(γραμμένο με αφορμή τις πυρκαγιές του 2007)

Το φεγγαράκι

Ποίηση ΚώσταςΚαρυωτάκης.
Μουσική ΓιώργοςΚωνσταντινίδης Τραγούδι Αλέξανδρος Σιγαλος.
Πιάνο βίντεο Γιώργος Κωνσταντινίδης

Τα δυο επόμενα ανήκουν στο CD  Αόριστος που κυκλοφόρησε το 2020 από την MLK,σε στίχους Απόστολου Στάικου και μουσική Γιώργου Κωνσταντινίδη. Η «Ιθάκη στο Αιγαίο» με αφορμή το μεταναστευτικό,με ερμηνεία Θοδωρη Νικόλαου,και το «Μπορντό» με ερμηνεύτρια την Παυλίνα Κατσή.


Παυλίνα Κατσή - Μπορντό | Pavlina Katsi - Bordo (Bordeaux) (Official Lyric Video)

Παυλίνα Κατσή - Μπορντό Μουσική: Γιώργος Κωνσταντινίδης Στίχοι: Απόστολος Στάικος Εικαστικά: Γιώργος Κωνσταντινίδης Φωτογραφίες: Μάρω Χρυσανθοπούλου Video Editing: Ελίνα Μπουκουβάλα Από το άλμπουμ 'Αόριστος' ℗ 2019 Chromodiastasi Ltd / MLK Έπαιξαν οι μουσικοί Κώστας Καριτζής: Βιολί Γιώργος Kωνσταντινίδης: Πιάνο Έρση Νόνη: Βιολοντσέλο Ανδριανός Νόνης: Κιθάρα, Μπάσο, Κρουστά, Programming Γιώργος Κωνσταντινίδης: Ενορχήστρωση StudioStigma CreativePlace: Ηχογράφηση
Ανδριανός Νόνης / Χρήστος Κακουριώτης: Mix Mastering


Θοδωρής Νικολάου - Ιθάκη Στο Αιγαίο | Thodoris Nikolaou - Ithaki Sto Aigaio (Official Video)


Θοδωρής Νικολάου - Ιθάκη Στο Αιγαίο* Φωνητικά: Παυλίνα Κατσή Μουσική: Γιώργος Κωνσταντινίδης Στίχοι: Απόστολος Στάικος Από το άλμπουμ 'Αόριστος' ℗ 2019 Chromodiastasi Ltd / MLK Official Video of 'Ithaki Sto Aigaio' Performed by Thodoris Nikolaou Vocals by Pavlina Katsi Music by Giorgos Konstantinidis Lyrics by Apostolos Staikos From the album 'Aoristos' ℗ 2019 Chromodiastasi Ltd / MLK Έπαιξαν οι μουσικοί Γιώργος Ανδρέου: Πιάνο, πλήκτρα, ακορντεόν, κρουστά. Στέλιος Γαργάλας: Βιολί Βαγγέλης Καλαμάρας: Drums και drum samplings Κώστας Κοιλάζογλου: Kιθάρα Θοδωρής Κουέλης: Μπάσο Γιώργος Kωνσταντινίδης: Πιάνο Κώστας Μπουντούρης: Kιθάρα Θύμιος Παπαδόπουλος: Φλάουτο, κλαρινέτο, σοπράνο, άλτο και τενόρο σαξόφωνο Πάρης Περυσινάκης: Μαντολίνο και τζουρά Χρήστος Περτσινίδης: Κλασική, ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα Γρηγόρης Συντρίδης: Τύμπανα Γιώργος Ανδρέου: Ενορχήστρωση και ηχογράφηση (studio BigTime) Γιώργος Κωνσταντινίδης, Θύμιος Παπαδόπουλος: Πρόσθετη ενορχηστρωτική επιμέλεια Σωτήρης Παπαδόπουλος: Πρόσθετες ηχογραφήσεις, μίξη, mastering (studio ΣΤΕΝΤΩΡ)


ΠΙΝΑΚΕΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Οι πίνακες στο CD, μα και στα lyric videos είναι δικά του. Έχει κάνει  τέσσερις εκθέσεις ζωγραφικής με έργα του.




















ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Του αρέσει επίσης να γράφει. Ενα δείγμα γραφής του παρουσιάζουμε αμέσως μετά .

ΚΥΡΙΑΚΗ.

Σάββατο με αέρα και βροχή, τούτη τη νύχτα του χειμώνα που ήταν γραφτό να ταξιδέψει η Κυριακή, με το τραίνο που τρέχει τακατακατα, δυο βαλίτσες στα πόδια της ,το πριν , το μετά, μα το τώρα είναι ρόδα που φεύγει ,και μπροστά της το πίσω, η γενέθλια γη, "να γυρίσω" όλο λέει ,και το κρύο ανεβαίνει στα πόδια, και στο τζάμι η βροχή, πως κεντάει της ψυχής τη λαχτάρα, τικ τικ τικιτικιτακ κάνει η καρδιά της, και κουνάει τα χέρια να χαϊδέψει του παιδιού της το πρόσωπο, κι είναι η κόρη της εκεί , κι ας της είπε αντίο, μ ένα κέντημα στα χέρια φυλακτό για τον δρόμο, χέρια που γιναν δυο ράγες για να τρέξει η ζωή, και αφήναν στην πλέξη μεταξένιο μεράκι, να ξεφτίζει της φτώχειας το υφάδι, τα χρόνια στης πατρίδας τα ξένα, η ζωή της, αχ, ρόδι που έσπασε και σκόρπισε στης προσφυγιάς τα σοκάκια, μα τώρα τακατακατακ το τραίνο επιστρέφει, να, φθάνει, στην Κωνσταντίνου Πολιν, και τα χέρια παγώνουν , τι άγρια τούτη η βραδιά, μα ανεβαίνει το τραίνο και σκίζει τη βροχή ,κι ανεβαίνει η ανάσα πιο πάνω κι η λαχτάρα, τικ τικ τικιτικιτακ,με τα μάτια κλειστά κι όμως βλέπει τα πάντα πιο καλά από ποτέ ,και να ,ο Κώστας ο άντρας της εκεί στον σταθμό, κι είναι νέος και όμορφος, της γελάει ντυμένος γαμπρός μ’ ανθοδέσμη ζουμπούλια στο χέρι, και φιλιούνται σαν πρώτη φορά, κι είναι η νύχτα ανάσα που σβήνει, και σαν χωρίσουν τα χείλη, ξέρει πως έχει τον σταθμάρχη φιλήσει, και εκείνος της ζητάει το νόμισμα,¨ »αυτό μόνο έχω» του λέει, φλουρί Κωνσταντινάτο, κι ο βαρκάρης το δαγκώνει μα δόντια δεν έχει ούτε μάτια, κι είναι οι οι στάλες χοντρές, είναι τα σύννεφα μες τον αέρα, κι είναι η νύχτα ,ο καιρός κι η ιστορία, κι ένα φως μοναχά, ενώ κάτω το σώμα της πέφτει, στο αγαπημένο της χώμα, η Κυριακή που δεν χρειάζεται πια άλλη Δευτέρα.

Διαβάστε περισσότερα διηγήματά του εδώ :



Τα βιογραφικά στοιχεία είναι από https://sincity.gr/






2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια Γιώργο για την πολυσχιδή καλλιτεχνική σου δουλειά. Μας εμπνέεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε Γιώργο για το μοίρασμα!
    Συγχαρητήρια! Έξοχη πολύπλευρη καλλιτεχνική δημιουργία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή