Κωνσταντίνος Λίχνος Εκπαιδευτικοί και παιδιά των ΚΔΑΠ Δήμου Ξηρομερίου "Περιπέτειες στην Κδαπούπολη - Ανοσοήρωες εναντίον Μικροβλαβερούληδων"

 

Κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Άπαρσις το παραμύθι: Περιπέτειες στην Κδαπούπολη - Ανοσοήρωες εναντίον Μικροβλαβερούληδων, υπό την αιγίδα του της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου. Ένα παραμύθι με παιδαγωγικό χαρακτήρα, που θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές των Κδαπ του Δήμου Ξηρομέρου, και το οποίο πληροφορεί για τη φύση των ιώσεων, τον τρόπο μετάδοσης και αντιμετώπισής τους, καθώς και τη χρησιμότητα των Εμβολίων. Μια δράση που πραγματοποιήθηκε μέσα στα πλαίσια της Πανελλήνιας Εκστρατείας του ΕΔΔΥΠΥΥ για τα Εμβόλια και τα αντιβιοτικά.

Τα παιδιά των ΚΔΑΠ Δήμου Ξηρομέρου, μέσα από το πρόγραμμα της Αγωγής Υγείας, ξεκίνησαν ένα δημιουργικό ταξίδι κατανόησης των Λοιμώξεων και της σημασίας της πρόληψης, μέσα από την διαδικασία των εμβολιασμών• την οποία την διδάχθηκαν ως παιχνίδι, ξεπερνώντας το φόβο που ενδεχομένως απορρέει από την διαδικασία του εμβολιασμού. (Στην έκδοση, παράλληλα με την εικονογράφηση της ΒάλιαΚαπάδαη, χρησιμοποιήθηκαν και οι πραγματικές ζωγραφιές των παιδιών των ΚΔΑΠ Ξηρομέρου).

Στο συλλογικό αυτό ταξίδι, συνοδοιπόροι των παιδιών, ήταν οι εκπαιδευτικοί των ΚΔΑΠ, o Κων/νος Λίχνος (ως ο επικεφαλής Συγγραφέας και υπεύθυνος για τη φιλολογική επιμέλεια της έκδοσης), η Μαρία Σακουφάκη (Επιστημονική επιμέλεια), ο Ελευθέριος Μάντζαρης (Πρόεδρος της ΚΕΔΗΞ) και ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ιωάννης Τριανταφυλλάκης.

Ο Δήμος Ξηρομέρου τιμήθηκε για το συγκεκριμένο παραμύθι, με το βραβείο Κοινωνικής προσφοράς για την συμμετοχή του στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό καλλιτεχνικής έκφρασης, για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια που διοργάνωσε το ΕΔΔΥΠΠΥ, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εκστρατείας για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια, που πραγματοποιήθηκε από τον Ιανουάριο έως το Σεπτέμβριο του 2022.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου