ΕΛΕΝΗ Θ. Π. ΛΟΥΚΑ «Ποιήσεως Μέθεξις» - Ποιητική Συλλογή

 

ΠΟΙΗΣΕΩΣ ΜΕΘΕΞΙΣ

Η τέταρτη ποιητική συλλογή με τον τίτλο «Ποιήσεως Μέθεξις» της Κερκυραίας ποιήτριας Ελένης Θ. Π. Λουκά διακρίνεται, όπως και οι προηγούμενες συλλογές της, για το πολυθεματικό περιεχόμενο των κοινωνικών και ερωτικών ποιημάτων της. Περιέχει, επιπλέον, χαικού, καθώς και δοκίμια στο τελευταίο κεφάλαιο, όπου κατατίθενται απόψεις -προτάσεις-συμβουλές-λύσεις για περιβαλλοντολογικά και κοινωνικά ζητήματα . Η προσθήκη σχεδόν σε κάθε ποίημα κατάλληλης ασπρόμαυρης φωτογραφίας δημιουργεί ένα ευχάριστο ζεστό αναγνωστικό περιβάλλον στο ουδέτερο λευκό των σελίδων κι ενισχύει το συναίσθημα που προκύπτει από τον ιδιαίτερο λυρισμό των ομοιοκαταληκτικών ποιημάτων.

Η ποίηση για κάθε ποιητή είναι σαν ένα καράβι σε ένα ατέλειωτο προσωπικό ταξίδι, όπως αναφέρει η συγγραφέας, που σε βοηθάει να εξερευνήσεις τους βαθύτερους και άγνωστους ωκεανούς της ψυχής και του πνεύματος . Κάθε φορά σε εκπλήσσει, διότι σου δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύπτεις περισσότερες καλά κρυμμένες πτυχές του εαυτού σου, που διαφορετικά δεν θα γνώριζες ποτέ. Κατά τρόπο έμμεσο, κερδίζει και ο αναγνώστης, διότι γίνεται συνοδός, συνοδοιπόρος αυτής της πολύχρωμης, ως προς τη θεματική και εκδήλωση πολυποίκιλων συναισθημάτων, ποιητικής διαδρομής

Μέσα από την εσωτερική αναζήτηση και τις εξωτερικές προκλήσεις, η Elen Louka προσπάθησε, μέσα από την ποίηση και τα δοκίμιά της, να περιγράψει, εκτός των άλλων, και τη ζοφερή και άγρια πραγματικότητα του σήμερα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, η ποίηση βοηθάει να τονώσουμε και το ψυχικό αντιστασιακό μας ανάστημα στο άρρωστο κοινωνικό σύστημα, κατεστημένο. Μπορεί επίσης να συντελέσει στο να αποδράσουμε σιγά σιγά από τα ερείπια της καταστρεπτικής ματαιοδοξίας της εποχής.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου