Οι Desert Near The End εξαπολύουν το Epic Power/Thrash άλμπουμ «Tides of Time» – Κυκλοφορεί στις 6 Δεκεμβρίου 2024

 

Προετοιμαστείτε για ένα επικό ηχητικό ταξίδι στις αδυσώπητες δυνάμεις του χρόνου και του πεπρωμένου με το τελευταίο άλμπουμ των Desert Near The End, «Tides of Time». Συνδυάζοντας την ακατέργαστη δύναμη του Power/Thrash Metal με την ένταση του Death και του Black Metal, το πενταμελές σχήμα με έδρα την Αθήνα συνεχίζει να ξεπερνά τα όρια του metal με την πιο δυναμική κυκλοφορία του μέχρι σήμερα. Το "Tides of Time" που θα κυκλοφορήσει στις 6 Δεκεμβρίου 2024 μέσω της Theogonia Records υπόσχεται μια μνημειώδη εμπειρία ακρόασης γεμάτη με μελωδίες στα ύψη, συντριπτικά riff και ισχυρά λυρικά θέματα.
Tracklist:
1. City of Eternal Flame
2. Ascension
3. Oceans of Time
4. Children of Lethe
5. Half-Learned and Long Forgotten
6. Sunset Fields
7. Burn Like the Sun, Shine Like the Dawn
8. Damnation
9. In the North of Every Man’s Heart..
Σε παραγωγή του Άκη Πρασινίκα και ηχογράφηση, μίξη και mastering του Βασίλη Παππά στα Incorporated M. Studios, το “Tides of Time” προσφέρει ένα κομψό αλλά και βάναυσο ηχητικό τοπίο. Τα λυρικά θέματα του άλμπουμ εξερευνούν την άνοδο και την πτώση των πόλεων, των ηρώων και των βασιλιάδων, συνυφαίνουν ξεχασμένες ιστορίες χαμένες στην ακατάπαυστη παλίρροια του χρόνου. Με έμφαση στις μεγαλειώδεις, επικές ατμόσφαιρες, το άλμπουμ αποτελεί απόδειξη του εξελισσόμενου ήχου των DESERT NEAR THE END.
Στα βασικά σημεία του άλμπουμ περιλαμβάνονται τα στοιχειωμένα guest φωνητικά της Ruby Bouzioti στο κομμάτι «Damnation» και η ακουστική κιθάρα του Nik Rock και τα εφέ στο συναισθηματικά φορτισμένο «In the North of Every Man’s Heart..», προσθέτοντας μοναδικές υφές στον ήδη εκτεταμένο ήχο του συγκροτήματος.
Εικαστικά, το «Tides of Time» ζωντανεύει από το εκπληκτικό έργο τέχνης του Παναγιώτη Βλάμη, που συμπληρώνεται από ένα προσεγμένο booklet σχεδιασμένο από τον Γιάννη Νάκο (Remedy Art Design). Το άλμπουμ αποτυπώνει την ουσία του ταξιδιού των DESERT NEAR THE END σε πιο επικές περιοχές, με «ζωντανές» φωτογραφίες από την Έλενα Βασιλάκη και τον Γιάννη Ντόλα να προσθέτουν μια προσωπική πινελιά στην οπτική εμπειρία.
Με το "Tides of Time", οι DESERT NEAR THE END παρουσιάζουν το πιο ώριμο και εκτεταμένο άλμπουμ τους μέχρι σήμερα, εξισορροπώντας την τεχνική επιθετικότητα με το επικό μεγαλείο. Οι θαυμαστές των Epic, Power, Thrash, Death και Black Metal θα βρεθούν παρασυρμένοι σε αυτό το ισχυρό έπος της ιστορίας, της ανθρωπότητας και του πεπρωμένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου