Γιάγκος Οικονομίδης "Σε 15 χώρες και 5 ηπείρους Διπλωματικές ιστορίες 2 "

 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε 15 χώρες και 5 ηπείρους
του Γιάγκου Οικονομίδη
Εκδόσεις Φίλντισι
ISBN: 978 618 5456 96 2
Σελ. 184
Διάσταση 14Χ21
Τιμή 17 ευρώ +ΦΠΑ

Με το τρίτο του αυτό βιβλίο του ο Πρέσβης - συγγραφέας Γιάγκος Οικονομίδης ολοκληρώνει την αφήγηση των διπλωματικών του περιπλανήσεων με 12 ακόμη συναρπαστικές ιστορίες.

Ξεκινώντας από το Βασίλειο της Ολλανδίας μας ταξιδεύει στους μαχαραγιάδες της Ινδίας, στο βροχερό Λονδίνο, στη συναρπαστική Βόρεια Αμερική και στην εξωτική Ταϊλάνδη, για να καταλήξουμε, όπως πάντα, στην πανέμορφη Νότια Αφρική. Εκεί, στο μοναδικό Kruger Park, άγριοι ελέφαντες δεν συγχωρούν αυτούς που εισέρχονται απρόσκλητοι στη περιοχή τους.

Με την έκδοση αυτή, αισίως, συμπλήρωσα 28 δι­πλωματικές ιστορίες (16 στο πρώτο βιβλίο και 12 σε αυτό) που νομίζω αντιπροσωπεύουν το σύ­νολο των εμπειριών που ήθελα να δημοσιεύσω και να μοιραστώ με τους φίλους μου και όποιους άλλους ενδιαφερόμενους αναγνώστες.

Σίγουρα υπάρχουν και πολλά άλλα περιστα­τικά και γεγονότα τα οποία λόγω της ιδιαιτερό­τητάς τους δεν θα μπορούσαν να συμπεριλη­φθούν, χωρίς να θιγούν ορισμένα πρόσωπα και καταστάσεις.

Απέφυγα επίσης να ανακατέψω τόσο την πολιτική αλλά και τις εξειδικευμένες διπλωμα­τικές αναλύσεις, και τούτο διότι κύριος στόχος της προσπάθειάς μου αυτής είναι να μπει ο ανα­γνώστης με εύθυμο και απλό τρόπο στη δύσκο­λη αλλά συναρπαστική, μοναδική καριέρα ενός διπλωμάτη.

Γιάγκος Οικονομίδης


Βιογραφικό του συγγραφέα:

Ο Γιάγκος Οικονομίδης γεν­νήθηκε το 1951 στο Λονδίνο. Σπούδασε Πολιτικές Επιστή­μες στην Αθήνα και στο Λον­δίνο.

Στο Υπουργείο Εξωτερικών μπήκε το 1977 και εν συνεχεία τοποθετήθηκε διαδοχικά στην Αγγλία, στη Νότιο Αφρική, στο Βέλγιο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ως Πρέσβης της Ελ­λάδας έχει υπηρετήσει σε τρεις χώρες και συγκεκριμένα στη Νότιο Αφρική (2001-2005), στην Ινδία (2005-2008) και στην Ολλανδία (2010-2013).


Κυκλοφορούν τα βιβλία του:

Διπλωματικές ιστορίες, εκδό­σεις Gema
Στη χώρα του ουράνιου τόξου- Η Νότια Αφρική πριν και μετά το Απαρχάιντ, εκδόσεις Πατάκη.

επικοινωνία βιβλίου: Ζωή Τριανταφυλλίδη, zoi.masoura@hotmail.com



Εκδόσεις Φίλντισι
Ξανθίππου 123, Παπάγου, 15669 Τηλ.: 210 6540170
www.filntisi.gr info@filntisi.gr








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου